Skip to main content

Iinformationspåverkan, virtuella hot och maktmedel i Göteborg 8/4!

mon08apr16:30mon19:30Iinformationspåverkan, virtuella hot och maktmedel i Göteborg 8/4!Hanna Linderstål föreläser om möjligheter, utmaningar och risker i sociala medier

Event Details

Välkommen till föreläsning om informationspåverkan, virtuella hot och maktmedel i Göteborg 8/4!

Hanna Linderstål VD på Earhart Business Protection Agency föreläser denna kväll om möjligheter, utmaningar och risker i sociala medier.

Vad är Big data och vad vet vi om informationspåverkan i sociala medier? Hur skapar vi motståndskraft och vad behöver du göra som ”medieborgare” i en digital vardag. Informationspåverkan, desinformation och falska nyheter har blivit en del av vårt kommunikations- och informationslandskap. Vad vet vi om dig och er verksamhet och hur kan den informationen vara en risk?

Både myndigheter och näringsliv behöver se över verksamhetens utsatthet i sociala medier, det krävs idag ökad kunskap och förmåga att skapa intern beredskap. När den upplevda sanningen sätter agendan för er verksamhet behöver ni en beredskap att möta informationspåverkan. Vi kommer tala om hur dina egna och dina medarbetares digitala fotspår kan användas av en illvillig aktör för att skapa anpassade budskap som attraherar, engagerar eller skapar ilska samt risken att någon använder dessa kanaler för att samla information om er verksamhet.

Med över 20 års erfarenhet av risk- och krishantering med stort fokus på virtuella kanaler är Hanna en uppskattad föreläsare. Hon har föreläst både nationellt och internationellt inom cyberhot, hacktivism, informationspåverkan och näthat. Hennes internationella nätverk av specialister inom virtuella hot ger ett ständigt kunskapsutbyte och aktuell omvärldsspaning. När hon inte föreläser är hon VD för Earhart Business Protection Agency samt engagerad vice ordförande i Psyopsförbundet med MSB uppdraget ”Att möta påverkan”.

Kvällens föreläsning sponsras av WSP i Göteborg

 

Program:

16:30 – 17:00                            Registrering och mingel

17:00 – 18:00                            Föreläsning, Hanna Linderstål

18:00 – 18:30                            Paus med enklare förtäring

18:30 – 19:30                            Föreläsning fortsättning

 

Varmt välkomna önskar programgruppen i Göteborg!

 
Patrik Lindberg  
0706-95 96 15  
patrik.lindberg@alvstranden.goteborg.se  

 

Datum: 8:e april

Tid: 16.30-19.30

Plats: Hos WSP Göteborg, Ullevigatan 19. ASIS möter upp i entréplan.

Sponsor: WSP Göteborg

 

Anmälan och frågor till: patrik.lindberg@alvstranden.goteborg.se

Uppge: Förnamn, Efternamn, Organisation, Personnummer, medlemsnummer och ev. Certifiering.

Avgift: Kostnadsfritt*

* Utan kostnad för studentmedlemmar och för medlemmar som betalt Chapteravgift för år 2019. Medlemmar har även möjlighet att kostnadsfritt ta med sig en ny gäst som vid ett tillfälle får delta i en ordinarie valfri aktivitet anordnad av ASIS Sweden. Ange gästens kontaktuppgifter vid anmälan. Vänligen observera att fotografering kan förekomma. Om du inte vill att ditt namn eller bild publiceras på www.asis.se alternativt i deltagarlistan, meddela arrangören i samband med anmälan. Vid förhinder kom ihåg att avboka via arrangören så snart som möjligt så att någon annan kan få din plats.

more

Time

8 april, 2019 16:30 - 19:30(GMT+00:00)

Location

WSP Göteborg,

Ullevigatan 19

Other Events

Get Directions