Skip to main content

#TRYGGHETNU

Klanerna - den systemhotande brottsligheten måndag 8 april 2024

mon08apr15:45mon17:30Klanerna - den systemhotande brottsligheten måndag 8 april 2024

Event Details

Bästa ASIS-medlem,
nu bjuder vi in till en föreläsning av Jan Persson, före detta koncernsäkerhetschef i SEB och medlem i ASIS i över 20 år. Numera är Jan konsult och bokförfattare. I höstas släppte han och journalisten Johannes Wahlström boken “Klanerna – den systemhotande brottsligheten” som fick fina recensioner och väckte stort intresse.

I föreläsningen pratar Jan om de starka klanstrukturer som kommit till Sverige enbart i syfte att begå brott i organiserad form. Han berättar om bakgrunden till boken och källmaterialet som boken bygger på. Vi får veta hur klanstrukturerna är uppbyggda och hur de infiltrerar näringsliv, offentlig sektor och politiken. Jan ger exempel på fall där det är tydligt att penningtvätt, välfärdsbedrägerier och narkotikabrott är fundament i klanernas finansiering. Avslutningsvis pratar Jan om hur det ser ut i Sverige idag och den strategi som regeringen nyligen fastlagt för att möta den organiserade brottsligheten.

Datum: måndag 8 april 2024
Tid: Samling 15:45 Föreläsning: 16:00 – 17:30
Plats: Trygg-Hansa Fleminggatan 18, Plan 4, Stockholm eller digitalt
Anmälan: Mejla program@asis.se och berätta om du deltar på plats eller digitalt. Du har möjlighet att ta med dig en gäst. Uppge gästens namn i anmälan.
Eventet berättigar till 1,5 CPE.

Varmt välkomna!
Kristiina

more

Time

8 april, 2024 15:45 - 17:30(GMT+02:00)

Location

Trygg-Hansa, Stockholm

Fleminggatan 18, Plan 4

Other Events

Trygg-Hansa, Stockholm

Get Directions