Skip to main content

Amanda Grahn, ny studentmedlem i ASIS!

By 21 June, 2024Information, Nyhet

Hej Amanda! Så kul att du blivit studentmedlem i ASIS International! Och välkommen till det svenska chaptret, ASIS Sweden.

Berätta, vem är du och vad har du för bakgrund?

Jag heter Amanda Grahn och jag är 31 år gammal. Född, uppväxt och bor fortfarande i Nynäshamns kommun i Stockholm med min sambo och barn. 

Jag har arbetat som väktare och skyddsvakt sedan 2013. 

Vad är det du studerar och hur kommer det sig att du bestämde dig för just det?

Jag studerar till kvalificerad säkerhetsingenjör och tar examen i januari 2025. Denna utbildning fördjupar sig i fysisk säkerhet dvs brandlarm, inbrottslarm, kamerabevakning och passersystem. Utbildningen består av ett års teori och 6 månader praktik. 

Efter min mammaledighet kände jag att jag inte vill arbeta så långa arbetspass och jag vill vara med att påverka säkerhetslösningarna från annat håll. Jag sökte på nätet efter utbildningar som skulle kunna passa mig och hittade då denna. Utbildningen passar mig perfekt och har gett mig väldigt mycket och bred kunskap inom alla områden. 

Vad var det som lockade dig att gå med i ASIS?

Det kändes roligt att gå med i en organisation som kan ge mycket information och kunskap. Jag värderar högt ett brett nätverk då det alltid är nyttigt att bolla idéer mellan varandra då alla besitter olika kunskap och erfarenheter. Jag som person är väldigt social och att ASIS har olika slags event är en bra bonus. 

Vad har du för mål och ambitioner framöver?

I min framtida karriär vill jag vara med och ta fram nya säkerhetslösningar, projektleda, planera och göra skillnad. Jag tycker om när mina arbetsuppgifter är utmanande för då utvecklas jag som mest.

Ett mål som jag nyligen upptäckt är att inom en snar framtid åka på GSX mässan. 

Varmt välkommen, Amanda. Vi har redan fått känna av din härliga energi och det ska bli kul att följa dig och din karriär och vi hoppas att vi får guida dig runt på GSX-mässan väldigt snart!

Kristiina Mellin

Ordförande, ASIS Sweden