Skip to main content

Nu börjar min resa mot CPP®!

Jonathan Lundgren, Säkerhetsspecialist & Projektledare på Addici Security & Technology

Jag älskar känslan av att ha lärt mig något nytt. Det innebär att jag faktiskt tycker om att plugga. Även på fritiden, plockar jag gärna upp en bok, ser en föreläsning, eller kollar videoklipp för att lära mig mer om något som intresserar mig. Jag har den stora förmånen att också få jobba med något som intresserar mig, så under de närmare 15 år som jag har arbetat med säkerhet har jag tagit alla möjligheter jag kunnat för att fortsätta utbilda mig inom området. Nu kände jag åter igen att det var dags att nå nästa nivå för att både bli till större nytta för arbetsgivare och kunder samtidigt som jag får en personlig utmaning. Målet var att lägga så mycket bredd och djup till min kompetens som möjligt men jag ville också få ett kvitto på min befintliga kompetens. Hur skulle jag på bästa sätt uppnå det?

Det fanns några olika spår att välja mellan. Min stöttande chef, Max Lindstedt, och jag hjälptes åt med att utvärdera lämpliga utbildningar. Valet föll till slut på ASIS Internationals personcertifiering ”Certified Protection Professional®” (CPP®). Organisationen ASIS har funnits i mitt medvetande ändå från början av min karriär, men jag visste inte mycket om dem. Det som lockade mig efter att ha läst på om CPP-certifieringen var framförallt att kunskaperna som lärs ut inte utgår från enskilda föreläsare utan från internationell ”best practice” som används av ett stort nätverk av säkerhetsproffs. Kursen CPP Online Review course ges som självstudier, vilket ger flexibiliteten att läsa när som helst och var som helst. Certifieringen som studierna förhoppningsvis resulterar i, ges efter omfattande testning, vilket innebär att den visar vad jag faktiskt kan och inte bara att jag har varit närvarande på en utbildning.

Efter ett uppmuntrande samtal med Kristiina Mellin på ASIS Sweden ansökte jag om certifiering och den 18 april 2024 godkändes jag för att påbörja min certifieringsresa mot CPP®.

ASIS Sweden ser verkligen fram emot att få följa Jonathan de kommande månaderna. Vi kommer att bjuda på hejarop längs vägen och viktigast av allt, vi kommer att fira honom ordentligt när han når sitt mål! Fortsättning följer!