Skip to main content

Sommarbrev från styrelsen – flera positiva nyheter inför hösten!

By 12 August, 2020Information

I dessa konstiga pandemitider är det skönt att ha tillgång till ASIS nätverk. Vi i styrelsen fortsätter att mötas, vi har löpande kontakter med våra medlemmar och hittar nu nya vägar att nätverka.

Vi har lyckats genomföra tre event under våren, trots pågående pandemi. Den 22 maj deltog 40 medlemmar i Chapter Swedens första riktiga webinar på temat ”Krisledning Pandemi”. Ett stort tack till André Ahlin från ABB, Per-Erik Ebbeståhl från Malmö stad samt Anders Giderup från Locum Fastigheter, tre riktigt bra föreläsare som gav sitt perspektiv på krisledning under den pågående pandemin.

Webinar har kommit för att stanna, framför allt är det bra för våra medlemmar som inte har möjlighet att resa till Stockholm eller Göteborg.

Event AI och säkerhetsteknik i september 

På temat ”AI och säkerhetsteknik” planerar vi nästa event i september och som vanligt vill vi få in önskemål om innehåll och fokusområden. Det blir ett webinar, vilket gör att vi når alla våra medlemmar i hela landet. Vi publicerar programmet på vår hemsida så snart vi fått ihop programmet.

GSX 21-25 september – en fribiljett lottas ut

GSX blir i år ”a new online experience”, det vill säga hela seminariet genomförs online. För medlemmar som samlar CPE-poäng kommer detta vara en stor fördel. En annan fördel är att alla våra medlemmar får möjlighet att närvara, utan att behöva resa till USA.

Vi har en fribiljett att lotta ut till er som är intresserade, skicka din intresseanmälan snarast i ett mejl till chapterchair@asis.se

Du kan läsa mer om GSX här.

Event i Göteborg under oktober

I slutet av oktober kommer vår eminenta arbetsgrupp i Göteborg, under ledning av Patrik Lindberg, att genomföra ett event/webinar på temat Covid-19 och bland annat hoppas vi på att smittskyddsläkaren i regionen kan medverka tillsammans med säkerhetsfunktionen inom sjukvården. Håll koll på vår hemsida och LinkedIn-sida.

Nya möjligheter att certifiera sig i Sverige

Vi har flera medlemmar som frågat efter möjligheten att certifiera sig i Sverige. Som en positiv effekt av Corona öppnar nu ASIS International upp möjligheten att ta sin certifiering på distans, vilket vi är mycket glada för i Sverige. Läs mer här!

Skyddsmässan 2020

Stockholmsmässan har valt att skjuta upp Skyddsmässan som förhoppningsvis genomförs under 2021 istället. ASIS Chapter Sweden kommer att ha en monterplats under mässan.

 

Till sist vill jag önska er en fortsatt fin och solig sommar och att ni håller er borta från smittan genom att hålla avstånd och sköta er handhygien. Vi vill inte belasta vår sjukvård i onödan.

Lars Zetterström
ASIS Chapter Sweden
Ordförande
chapterchair@asis.se