Skip to main content

Årsmöte 2021

fri19nov09:30fri12:00Årsmöte 2021

Event Details

Välkomna till ASIS Chapter Sweden årsmöte den 19 november. I år är vi glada över att äntligen kunna träffas fysiskt, närmare bestämt på Djurgården i Stockholm. Vi börjar med att genomföra det formella årsmötet. Därefter håller SAAB:s Emelie Staaf en inledande presentation på temat ’Hotet från insidan – så rekryterar du smart’. Den följs av en paneldiskussion där vi utöver Emelie  får höra ifrån ASIS egen Amanda Schröder, Security Officer på SEB, samt Matilda Karlsson, Project Manager International Affairs på SOFF . Ett högaktuellt tema och vi ser naturligtvis fram emot frågor och inspel från er i publiken.

Hotet från insidan – så rekryterar du smart

Ett av nutidens största hot mot många organisationer är insiders och social engineering. För att kunna möta detta krävs en hög medvetenhet om risken redan i rekryteringsprocessen, och ett nära samarbete mellan organisationens säkerhets- och personalfunktion.

Ett företag som är av intresse för såväl andra bolag som främmande statsmakter är försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB. Saab rekryterar över 2 200 personer i genomsnitt varje år i Sverige, varav en majoritet för säkerhetsklassade tjänster. Med få undantag hanteras samtliga via ett centralt Career Center, med HR-specialister specifikt utbildade för att hantera den noggranna säkerhetsprövningsprocess som bolaget har utformat på samtliga befattningar. Processen innehåller flertalet åtgärder i form av utförliga befattningsanalyser, självdeklarationer, oberoende bakgrundskontroller samt fördjupade säkerhetsprövningsintervjuer som Career Center tillämpar i nära samarbete med Saabs säkerhetsfunktion.

Emelie Staaf har under flera år verkat inom HR-området där hon fram tills nyligen varit chef över Career Center, och arbetar idag på Saabs koncernsäkerhetsfunktion med personalsäkerhet. Hon kommer att berätta mer om Saabs arbetssätt och lärdomar inom området.

 

Program 

09:30-10:00     Frukostmingel

10:00-11:00      Årsmötet – enligt särskild agenda 

11:00-11:30       Presentation 

11:30-12:00      Paneldiskussion

12.00                 Avslutning 

Plats: Skrotens Café och Skeppshandel, Beckholmsvägen 14, Stockholm

Kostnadsfritt och endast öppet för medlemmar

Anmälan senast den 15 november 2021 till program@asis.se

Välkomna,

Styrelsen

 

more

Time

19 November, 2021 09:30 - 12:00(GMT+02:00)

Location

Skrotens Café och Skeppshandel

Beckholmsvägen 14

Other Events

Get Directions