Skip to main content

Föreläsning om narkotikaläget och gatulangning i Göteborg

wed12jun16:30wed18:30Föreläsning om narkotikaläget och gatulangning i Göteborg

Event Details

Välkommen till vårens säsongsavslutning och föreläsning av Robin Nilsson, chef för Polisens gatulangningsgrupp i Göteborg (LPO City) och Inger Hansson, Security Manager på Gothia Towers som denna kväll ger oss exklusiv inblick i narkotikasituationen och gatulangningsproblematiken i centrala Göteborg.

Medierapporteringen om narkotikaläget i Göteborg har varit intensiv det senaste året. Tidningsrubriker som beskriver ”-På tre år har polisens beslag av tramadol ökat dramatiskt i Storgöteborg – från 3 200 tabletter till 228 000 hittills i år” eller artiklar där Poliser vittnar öppet om att narkotikan fullkomligen väller in och att situationen är mångfaldigt förvärrad sedan bara några år tillbaks, att brukande av till exempel rökheroin och opium har skjutit i höjden, krögare och krogpersonal som vittnar om en rejäl ökning av narkotika på krogen jämfört med bara några år tillbaks, eller ensamkommande flyktingar som utnyttjas av narkotikaligor, etc, etc.

Vi matas dagligen med medias bild av läget, men hur ser det egentligen ut där ute – i verkligheten? Välkommen till en spännande och intressant kväll med ASIS i Göteborg där Robin Nilsson, chef för gatulagningsgruppen och Inger Hansson, Security Manager på Gothia Towers, beskriver sina bilder av läget och arbetet från insidan.

Efter föreläsningen ges möjlighet till mer nätverkande i någon av Gothia Towers restauranger. Mer information om vilken av dem det blir kommer att meddelas i anslutning till föreläsningen.

Kvällens föreläsning sponsras av:

  

Varmt välkomna önskar programgruppen i Göteborg!

 
Per Rosén  
0768-156549  
per.rosen@centrum.goteborg.se  

 

Datum: 12:e juni

Tid: 16.30-18.20 (fortsatt nätverkande i någon av restaurangerna för de som kan och vill)

Plats: Hos Gothia Towers Göteborg. ASIS möter upp i entréplan, vid konferensavdelningen

Sponsor:  Gothia Towers Göteborg (www.gothiatowers.com)

Anmälan och frågor till: per.rosen@centrum.goteborg.se

Uppge: Förnamn, Efternamn, Organisation, medlemsnummer och ev. Certifiering

Avgift: Kostnadsfritt*

* Utan kostnad för studentmedlemmar och för medlemmar som betalt Chapteravgift för år 2019. Medlemmar har även möjlighet att kostnadsfritt ta med sig en ny gäst som vid ett tillfälle får delta i en ordinarie valfri aktivitet anordnad av ASIS Sweden. Ange gästens kontaktuppgifter vid anmälan. Vänligen observera att fotografering kan förekomma. Om du inte vill att ditt namn eller bild publiceras på www.asis.se alternativt i deltagarlistan, meddela arrangören i samband med anmälan. Vid förhinder kom ihåg att avboka via arrangören så snart som möjligt så att någon annan kan få din plats.

 

Program:

16:30 – 17:00            Registrering och mingel med fika

17:00 – 17:25             Gothia Towers, Inger Hansson Säkerhetschef beskriver det narkotikarelaterade säkerhetsarbetet på hotellet.

17:25 – 18:15              Föreläsning, Robin Nilsson Polisen LPO City

18:15 – 18:20             Programgruppen informerar

18:20 –                       Förflyttning till någon av Gothia Towers restauranger för fortsatt nätverkande och samkväm. (Plats enligt senare)

more

Time

12 juni, 2019 16:30 - 18:30(GMT+00:00)

Location

Gothia Towers

Mässans gata 24

Other Events

Gothia Towers

Get Directions