Skip to main content

ID-kontroller och digitala legitimationer

thu02may17:00thu20:30ID-kontroller och digitala legitimationer

Event Details

Välkommen till ett högintressant besök hos SISTEC med intressanta problemställningar angående ID-handlingar och digitaliseringen.

Datum: torsdag den 2 maj 2024
Tid: Samling och incheckning 17:00 Föreläsningarna börjar 17:30
Plats: Storgatan 26, Solna
Avgift: Utan kostnad för medlemmar i ASIS som erlagt seminarieavgiften för 2024
Eventet berättigar till 2,25 CPE

Ange om du deltar på plats eller digitalt.
Begränsat antal platser. Ej avbokad plats debiteras med 500 kr

Hur säkerställs en identitet?
Varje vecka, året runt, rapporterar svenska lokaltidningar om falska körkort som avslöjats vid poliskontroller runt om i landet.

Samtidigt rapporterar både polis och andra myndigheter om det ökande problemet med falska och påhittade identiteter i samhället.

Den som googlar “köp falskt körkort” eller ”köp falskt pass” inser snart att problemet är omfattande och att mörkertalet är stort. Trots detta fortsätter stora delar av samhället att godtyckligt godkänna okontrollerade plastkort som bevis på en individs identitet och medborgarskap.

Vilka brister finns det med digitaliseringen av e-legitimationer?

Man läser fortfarande mycket i tidningarna om bedrägerier som sker digitalt. Hur kan man skydda sig och hitta balansen mellan säkerhet och tillgänglighet? Hur ser tillvägagångssätt och brottsupplägg ut? Hur kan man som arbetsgivare skydda sig, hur hittar man balansen mellan säkerhet och tillgänglighet, och vad har den statliga e-legitimationen för roll för Sveriges behov av säker och robust digital infrastruktur. Dessa teman kommer föreläsarna att beröra under kvällen.

Program
17:00-17:30  Samling och incheckning
17:30-18:10  Föreläsning Johan Gellerstedt,  säkerhets- och säkerhetsskyddschef samt Anneli Hagdahl, strateg inom området identitet och auktorisation från Digg, Myndigheten för digital förvaltning.

“Den statliga e-legitimationens roll för Sveriges behov av säker och robust digital infrastruktur.”

18:10-18:40  Fikapaus samt nätverkande
18:40-19:20  Föreläsning Andreas Bergqvist från BankID.

“E-legitimationen BankID har förenklat vardagen för miljontals svenskar och genom en snabb och säker digital identifiering lagt grunden för Sveriges moderna och tillgängliga samhälle. Med 8,5 miljoner användare och drygt 7 miljarder transaktioner är BankID en viktig men också kritisk del av det svenska samhällets digitala infrastruktur. Säkerhet och tillit är ledstjärnan i arbetet och BankIDs viktigaste uppdrag är att säkerställa att tjänsten är en säker och tillgänglig dygnet runt, årets 365 dagar.  Andreas Bergqvist, säkerhetschef på BankID sedan drygt 6 år, kommer att berätta mer om det viktiga säkerhetsarbetet. Andreas har sin bakgrund inom säkerhet och informationssäkerhet inom både BankID, finans och telecom. “

19:20-19:30  Bensträckare
19:30-20:20  Föreläsning Henrik Engberg, COO och Gustaf Broman, CEO, båda grundare av SISTEC

“Sistec har kontrollerat identiteten på över 250 000 individer sedan 2019. Under den här föreläsningen kommer de att dela med sig av sina erfarenheter från det här arbetet.

  • Trender kring förfalskade dokument och ID-handlingar i Sverige
  • Tillvägagångssätt och brottsupplägg
  • Hur man som arbetsgivare kan skydda sig”

20:20-20:30  Chapter Chairman har ordet Kristiina Mellin, CPP, PCI, PSP
20:30 Slut

Med reservation för ändringar.

Anmälan: Mejla program@asis.se och berätta om du deltar på plats eller digitalt. Du har möjlighet att ta med dig en gäst. Uppge gästens namn i anmälan.

more

Time

2 maj, 2024 17:00 - 20:30(GMT+02:00)

Location

Storgatan 26, Solna

Other Events

Get Directions